Forum

Extra verlichting i...
 
Notifications
Clear all

Extra verlichting installeren

3 Posts
2 Users
0 Likes
568 Views
Posts: 2
Topic starter
(@hilko86)
New Member
Joined: 1 year ago

Hallo mensen, 

 

Heeft iemand ervaring met het plaatsen van extra verlichting op de cpx? Ik rijd veel door de polder waar erg veel vossen en reeën lopen, en wil graag een wat bredere lichtbundel. 

 

Ik heb een set mooie lampen besteld en wil deze monteren op de voorvork, maar het aansluiten is een dingetje. Ik heb al contact gehad met de dealer ivm garantie en om te informeren naar zijn ervaringen, maar het werd me voor alsnog afgeraden om de verlichting op de controller aan te sluiten, aangezien de controller al heel veel verschillende voltages afgeeft, en de daarbij horende wattages. Hij kon mij niet garanderen dat de controller dit erbij aankon. Zijn meest veilige oplossing zou zijn om de usb-aansluiting door te meten, en als dit 12 v is de lampen dan op die draden aan te sluiten middels een schakelaar. 

Het liefst sluit ik de lampen aan op de controller en dat deze mee aan gaan met het grootlicht. Dan hoeft er geen aparte schakelaar tussen, en ziet het er veel netter uit. 

En mocht dit mogelijk zijn nog de vraag:  welke kabel is van het grootlicht?

 

Hopelijk kunnen jullie wat duidelijkheid scheppen!

Alvast bedankt!

 

2 Replies
Posts: 7
(@gerriew)
Active Member
Joined: 2 years ago

Dag hilko

 

Wat zei schrijven slaat nergens op wat betreft de usb deze is gewoon 5 volt dat is altijd denk aan een telefoon aansluiten en kijk op je adaptor van je telefoon  daarvan gewoon is het gewoon 5 volt soms 3 Amp

Zet hem hem gewoon op de schakelaar anders gewoon de draad van je lamp meten dat zal 12 volt kunnen zijn zet hem daar maar eens op .

Wat je ook kan doen ?  via je accu met een gekochte via Ali omvormer 60 volt naar 12 volt dan moet alles het gewoon doen je komt dan niet aan een extra schakelaartje wel zo handig je wil niet dat steeds alles brand toch ?  dat vreet stroom 

Groet Gerrie

 

Reply
Posts: 2
Topic starter
(@hilko86)
New Member
Joined: 1 year ago

Dank voor de reactie!

als ik de lampen op de schakelaar aansluit, heb ik geen idee welke draad ik moet gebruiken... jij misschien enig idee? ik kan ook nergens een schema vinden van welke draad wat is etc. is dat ergens te vinden of misschien een werkplaatshandboek? 

 

Reply